Жиророзчинні барвники
Барвники для шоколаду (жиророзчинні) – призначені для фарбування шоколаду, покриття велюр з маслом какао, глазурі, олійних кремів. Використовувати їх можна як для надання кольору основній масі, так і для декору, наприклад корпусних шоколадних цукерок. * Жиророзчинні барвники не рекомендується застосовувати для фарбування білкового крему, меренги та безе. Висока ймовірність того, що при взаємодії з білком вони розшарують, змінюючи структуру білкової маси. Для цього краще підійдуть гелеві барвники на водній основі або сухі харчові. Як правильно використовувати барвники для шоколаду:
Необхідно розчинити барвник у невеликій кількості шоколадної маси. Чим більше барвника Ви додасте, тим більш насиченим буде колір;
Ретельно розмішати, щоб уникнути появи грудочок; поступово кілька прийомів ввести отриману пофарбовану суміш в основну масу до отримання необхідного відтінку. Готову забарвлену шоколадну масу необхідно пробити блендером, якщо Ви хочете отримати в результаті рівномірний розподіл кольору. Також для кращого зв'язку олії какао з барвником шоколад рекомендується забарвлювати за кілька годин до початку роботи з ним. Наприклад, можна з вечора пофарбувати,
залишити на ніч шоколад зв'язатися з барвником і вже вранці темперувати його для створення декору. Переваги барвників для шоколаду Не впливають на консистенцію шоколаду. * Не мають запаху та смаку. * При правильному зберіганні в закритій упаковці, у сухому темному місці не піддаються впливу зовнішнього середовища, не змінять колір та консистенцію. * Барвники виготовлені з високоякісних харчових інгредієнтів, безпечні навіть для маленьких дітей і не викликають алергічних реакцій (не забувайте, що харчовий барвник не повинен перевищувати 0.02% маси пофарбованого продукту).
- 1300-50
- 130005
- 13004
- 130105
- 130205
- 130305
- 130405
- 1305-50
- 130505
- 130605
- 1308
- 130850
- 130905
- 130925
- 131010
- 13118
- 131205
- 131305
- 131405
- 131505
- 131605
- 131705
- 131805
- 1318100